Banner
You are here: Home Natuurbeleving Verhalen over natuurbeleving
Verhalen Natuurbeleving
Filter 
# Documents Downloads Size MB
1 Beleef de natuur
Natuur is voor veel mensen niet meer dan een groen behang. Bomen en struiken zijn aangenaam om te zien, maar wezenlijk onbelangrijk. Met de oefeningen van de Finse psycholoog Karlevi Korpela kan de natuur gebruikt worden als middel om het welbevinden te vergroten. Ik heb zijn werk eerder beschreven in Psychologie Magazine, en wil de ideeën graag met iedereen delen.
1299 2.852083
2 Bescherming van natuur en milieu draagt bij aan geluk
‘De Amerikaanse manier van leven is geen onderwerp van discussie.’ Deze ferme uitspraak deed de vorige president Bush tijdens een grote milieuconferentie in 1992 in Rio de Janeiro. Dit leverde hem de hoon op van demonstranten: ‘Het enige groen waar Bush van houdt is de dollar.’ Tien jaar later maakte zijn zoon, de huidige president Bush, het nog bonter door helemaal niet op de wereld milieutop in Johannesburg te verschijnen. Hij wilde er zijn vakantie niet voor onderbreken. En tijdens de klimaattop in Montreal van de afgelopen week, bleek opnieuw dat de Verenigde Staten niet voorop willen lopen bij het terugdringen van broeikasgassen.
1038 0.053892
3 Bloemen zijn natuurlijke stemmingsverbeteraar
Cadeaus geven is vaak ingewikkeld. Kinderen lijken nooit genoeg speelgoed te hebben, maar wat geef je volwassenen die alles al hebben? Decoratieve kaarsen, een heerlijke fruitmand met ander lekkers of gewoon bloemen? Wetenschappelijk gezien blijken bloemen de beste optie.
1235 0.036919
4 De onderkant van de zee
De Oosterschelde is het grootste nationale park van Nederland. Dankzij een dam die dicht kan bij hoog water en die normaal getijde water doorlaat, is Zeeland veilig tegen de grillen van de zee en is de natuurwaarde behouden gebleven. Maar is de natuurbeleving krachtig genoeg om de toekomst van het gebied te waarborgen?
1218 0.073701
5 Tuinieren voor het welzijn van de buurt
De meteorologische lente is begonnen en de natuurkalender op internet meldt dat het eerste maarts viooltje bloeit. De eerste atalanta – de veel voorkomende zwart met oranje vlinder – heeft zijn vleugels reeds uitgeslagen en de eerste roffel van de grote bonte specht is gehoord.
928 0.047072
6 Waarom redden we de natuur niet
Boekbespreking van een Engelstalig boek over dit onderwerp voor PsycCritiques
1018 0.131066
Symbol
Verhalen over natuurbeleving