Banner
You are here: Home

In de media

Aan mijn onderzoek is onder andere aandacht besteed in:

NRC Handelsblad, Volkskrant, AD, Trouw, Telegraaf, NRC Next, Het Parool, Nederlands Dagblad, De Standaard, Vrij Nederland,  Zin, Psychologie Magqzine, Margriet, Fab, Esta, Faces, Genoeg, Gezondnu, Opzij, EVA, PS, Flair, Grazia, MGv, De Psycholoog, Bestuurskunde, elf regionale kranten, Studio Max Live, Tros Nieuwsshow, Q Music, Omroep Gelderland, Radio Noord Holland, Radio Oost, Radio West, VPRO's Labyrint, BNR Business Radio, Intermediair, De Gids FM, Nog Steeds Wakker Nederland, Dit is de nacht, en websites als nu.nl, de nationale onderwijsgids, Psy.nl, mentaal vitaal.nl, socialevraagstukken en ErasmusMagazine.nl.

Psychologie Magazine, oktober 2013

Geïnterviewd door Margriet Zuidgeest voor artikel 'Alweer de foute rij' over het gras dat bij de buren altijd groener is.

Dit is de nacht, Radio 1, 17 september 2013

Het radio 1 programma van de EO besteedt aandacht aan het geluk in Nederland in het kader van prinsjesdag. Ik mocht een paar keer wat zeggen tussen vier en vijf uur. Luister het hier terug. 

Studio Max Live, Nederland 1, 10 september 2013

De economie loopt terug, maar Nederland scoort goed in het World Happiness Report. Ik mag proberen uit te leggen hoe dat kan. Kijk het terug.

Studio Max

 

Fab, 11 juli 2013

Geïnterviewd door Anne Broekman voor het artikel: Genieten van de zomer, nu echt.

Zin, juli 2013

Geïnterviewd door Karin Kuijpers voor het artikel: En nu een keer oneglukkig

Genoeg, zomer 2103

Een verwijzing naar het geluksadvies op mijn website, omdat het gratis is.

Opzij, juni 2013

Geïnterviewd voor artikel van Maaike Schoon: Bij jezelf op de sofa, waarom zelfhulp werkt.

ésta, 10 mei 2013

Geïnterviewd voor artikel van Nienke Blokhuis: Rust, reinheid, regelmaat.

Eva, nr. 2 2013

Geïnterviewd voor artikel van Anna Klappe: Tijd voor Vitamine G; Positieve effecten van natuur.

Gezondnu, april 2013

Geïnterviewd door Gebke Verhoeven over het vieren van het gezonde leven.

Zin, februari 2013

Geïnterviewd door Iris Hannema voor artikel: Hobby maakt happy.

De Standaard, 21 februari 2013

Geïnterviewd door Kathleen Vereecken over zelfhulpboeken.

Trouw, 24 januari 2013

Geïnterviewd door Cokky van Limpt. Lees hier pagina 1 en pagina 2.

Faces, 2012

Een artikel over gelukkig werken.

RTL Nieuws, 13 Juni 2012

In het kader van het EK voetbal. Zeven tips om verlies Oranje te verwerken. Lees het hier.

BNR, 13 juni 2012

In het kader van het EK voetbal. De Beste mentale voorbereiding voor vanavond. Lees het hier.

Luister ook het fragment.  

NCRV Lunch, 28 mei 2012

Een discussie op Radio 1 met psycholoog Steven Pont en psychiater Bram Bakker over de rol van de psychologie in media en maatschappij. Ik heb betoogd dat er nog veel winst te behalen is voor geluk èn economie door de behandeling en precventie van depressies te verbeteren. Mijn collega's wilden er liever voor zorgen dat Arjan Robben de finale van de Champions League zou winnen of zij wilden de president van de VS adviseren. Ook mooi, tenminste als het lukt natuurlijk. Luister het hier

Viva, april 2012

Een lang artikel over het eigen blij- en depri-onderzoek van het tijdschrift inclusief enig commentaar van mijzelf. Lees het hier.

De Pers, 6 maart 2012

Een interview over het boek Gelukkig werken met mijn co-auteur Onno Hamburger. Lees het hier.

Volkskrant, 22 februari 2012

Een opniniestuk waarin ik samen met mijn collega Onno Hamburger betoog dat het een goed idee is de crisis te gebruiken als middel om het geluk van werknemers hoger op de angenda te plaatsen. Lees het hier.

Podcast Managementboek.nl

Een kort audio interview met gelukscoach Onno Hamburger en met mijzelf over het boek Gelukkig werken is hier terug te beluisteren.  

Flow, nr. 8 2011

Kan het streven naar volmaakt en onafgebroken geluk als nadeel hebben dat je het contact met de realiteit verliest en dat je gevoelens niet meer echt goed opmerkt, zodat je jezelf vervreemd van jezelf. Op deze vragen heb ik voorlopige antwoorden geformuleerd. Lees het hier.

Weijers Ontweekt, 22 januari 2012

De cabaratier Guido Weijers legt uit dat iedereen geluk zoekt, maar dat slechts een enkeling het wetenschappelijk onderzoekt. Kijk het fragment terug op youtube

NRC Handelsblad, 19 november 2011

Samen met Onno Hamburger geïnterviewd over het boek Gelukkig Werken. Zelf vertelde ik dat we de titel hadden gekozen met het oog op de verkoop. Dat is waar natuurlijk, maar achteraf had ik liever gezegd dat we graag gelezen worden, omdat we denken dat we een zinnige boodschap hebben. Lees het hier.

Psychologie Magazine, september 2011

b559273b-95bd-4e5e-969f-bc2404bd9c21_cover09-2011_110pGeïnterviewd door Psychologie Magazine over de vraag waarom we blijven fantaseren over later als het leven ècht leuk wordt. Misschien zonde, omdat we dan minder van het hier en nu genieten, maar die onrust brengt ons ook veel goeds. 'Alle ongelukken gebeuren, omdat we niet stil in een kamertje blijven zitten. Alle mooie dingen ook.' 

 

 

Nederlands Dagblad, 23 oktober 2011

Naar aanleiding van de conferentie Sturen op Geluk die ik mede organiseer, ben ik geïnterviewd. Je kan het hier nalezen.

Nederlands Dagblad, 27 december 2011

Mijn lezing over genot voor de reformatorische studentenvereniging CFSR was een stukje waard over het geluksverhogende effect van religie.

Maandblad Geestelijk Gezondheid, november 2011

Een recensie van mijn proefschrift door Linda Bolier. Ze neemt het woord erudiet zelfs in de mond. Lees het hier na.

Het Parool, 25 juli 2011

Wat doet de vakantierust met de achterblijvers? Lees het  hier

Hollands Diep, augustus/september 2011

In een essay probeer ik het geluksonderzoek naar waarde te schatten. 'We zijn slechts beperkt de baas in eigen brein, en ongelukkige geluksonderzoekers vormen geen uitzondering op deze regel'. 

AD, 6 juli 2011

Is Nederland gelukkiger nu de vakantiegangers de benen hebben genomen? Op deze vraag mocht ik reageren in het AD.

The Geographer, zomer 2011

Het tijdschrift van de Royal Scottish Geographical Society heeft een special issue gemaakt over geluk op verschillende plekken op de wereld. Mijn Engelstalige bijdrage aan dit themanummer kun je  hier teruglezen. 

Intermediair, 30 juni 2011

Mijn idee om de kwaliteit van zelfhulp beter te bewaken, kan op instemming rekenen van Ben Tiggelaar. Kijk hier.

PS Radio, Radio 3FM, 26 juni 2011

Aangekondigd als iemand die alles weet van liefdesbrieven, omdat ik daar één keer een artikel over heb geschreven voor de Volkskrant. Daar schrok ik even van, maar het werd een levendig gesprek dat je hier kunt beluisteren. Ik zit halverwege het programma kort na 21.00 uur. 

BNR radio, 21 juni 2011

Vergroot groen de kans op geluk? 'Ja', zegt presentator Ben van den Burg, want groen bevrijd je van keuzestress en geeft je het gevoel dat je iets nuttigs doet voor de wereld. Zelf was ik een stuk voorzichtiger. Het geluidsfragment is te lang voor de site, maar je kan het hier terugluisteren.

Tijd voor Twee, radio 2, mei 2011

Een vrolijk gesprek in het Radio 2 programma van Frits Spits. Eindelijk iemand die begrijpt waarom geluk je niet rijk maakt. Luister maar  

Hoe?Zo! op radio 1, 17 mei 2011

Dinsdagavond 17 mei gaf ik een kort een kort interview over geluk op Radio 5 bij het NTR programma Hoe?zo! Je kan het hier naluisteren.  

De Gids FM op radio 1, 12 mei 2011:

Het grootste probleem met zelfhulpboeken is dat uitstekende en schadelijke boeken onherkenbaar naast elkaar staan. De VARA bood op de radio ruimte aan mijn idee dat bijvoorbeeld de consumentenbond zou kunnen helpen het kaf van het koren te scheiden. Hier vind je een opinie artikel en een link naar de uitzending.

Psy, 10 mei 2011:

De website voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg heeft een bericht gemaakt over de combinatie van psychische stoornissen en geluk. Bericht

Nederlands Dagblad, 10 mei 2011:

Intro: De meeste Nederlanders zijn gelukkig en hun grootste wens voor hun kinderen is: gelukkig worden. Wie het goede doet, wordt vaak gelukkig, wie ernaar jaagt, raakt soms teleurgesteld. Artikel.  

Erasmus Magazine 9 mei 2011:

De website van het Universiteitsblad van Rotterdam heeft het idee opgepikt dat we meer kunnen investeren in de geestelijke gezondheidszorg. We hebben een leger psychotherapeuten nodig: bericht.

AD 9 mei 2011:

Het AD richt maandagmorgen de aandacht op de zonzijde en meldt hoe gelukkig Nederlanders zijn. Het staat er niet precies, zoals ik het zelf zou hebben beschreven, maar toch leuk: Artikel

Telegraaf 9 mei 2011:

De Telegraaf heeft het bericht uit het AD overgenomen en groot op zijn website geplaatst, met meer dan 200 reacties als gevolg.

Radio Omroep Gelderland  9 mei 2011:

Geluidsfragment Omroep Gelderland  

Radio Noord Holland  9 mei 2011:

Mensen horen graag dat Nederlanders gelukkig zijn. Op 9 mei had ik kort na negenen een gesprekje over het chagrijn in de tram en de redenen waarom de meeste mensen desondanks tevreden zijn. Je kan dit terugluisteren op: RTVNH

Q Music  9 mei 2011:

Dankzij Q music weet ik nu hoe het voelt om als C-merk onderin de schappen te staan in de supermarkt. Maandagmorgen 9 mei eerst voor 7 uur wakker gebeld en daarna mee doen aan het spelletje 'waarom is deze persoon in het nieuws'. Binnen tien seconden geraden. Grote schrik zodra de inhoud aan bod komt. Gelukkig wisten de drie presentatoren dit aspect nog korter dan 10 seconden te houden.  

Labyrint radio   8 mei 2011:

Samen met een aardbevingsdeskundige te gast in het Radio 1 programma Labyrint. Ingekort vanwege de verlenging van de bekerfinale, maar wel twee zeer prettige interviewers. Je kan het programma van zondagavond 8 mei terugluisteren op: VPRO radio

Tros Nieuwsshow  7 mei 2011:

Psychologische kennis verspreidt zich met name via zelfhulp boeken en tijdschriften, maar het genre wordt weinig serieus genomen. Hoog tijd hier verandering in aan te brengen. In de Tros Nieuwsshow mocht ik op 7 mei om 09.45 pleiten voor een Consumentenbond voor het Geluk, naar aanleiding van vragen van Victor DeConinck en Mieke van der Weij. Je kunt dit terugluisten op Tros radio onder het knopje terugluisteren op tijd.

Intermediar 7 mei 2011: 

De rubriek Hollands Glorie van Intermediair heeft een kort interview opgenomen. Kijk op de volgende link op pagina 36! Intermediair

Persbericht EUR 7 mei 2011:

Het persbericht over mijn promotie van de Erasmus Universiteit vind je hier: Persbericht

BNR business radio  4 mei 2011:

Ik mocht kort meepraten over mijn proefschrift op BNR business radio. Het rommelige optreden kan je terugluisteren op BNR, kijk op 'eerder op BNR' en luister 8 minuten vanaf 16.50.35 op woensdag 4 mei 2011.

 
Symbol