Banner
You are here: Home Journalistiek

Journalistiek

Ze_leefden_nog_lang_gevaarlijk_en_gelukkigAd Bergsma combineert een grote inhoudelijke kennis van het gebied van de psychologie met het vermogen toegankelijk te schrijven voor een groot publiek. Zijn interviews zijn gebundeld in het boek  'Wat bezielt de psycholoog', zijn columns zijn gebundeld in het boek 'En ze leefden nog lang gevaarlijk en gelukkig'. Hij is bedreven in alle journalistieke genres, van reportages en overzicht tot columns en interviews. Ad Bergsma werkte bij Psychologie Magazine toen het blad werd omgebouwd van vakblad tot publiekstijdschrift. Hij heeft ook ruime ervaring met werken voor internet. Hij maakte bijvoorbeeld psychologische tests voor de website Hart en Ziel van de Volkskrant en begeleide ook een coachingstraject over levenskunst voor deze website. Als u belangstelling heeft voor een column kunt u contact openmen.

Drie voorbeeld columns

Met open armen het leven tegemoet voor www.mentaalvitaal.nl

Geluk geeft zichzelf nieuwe brandstof voor gelukkigwerken.blogspot.nl

 Hoe voorkom je een depressie? Door de diagnose niet te stellen voor met Maanblad Geestelijke Volksgezondheid MGV online.

Opdrachtgevers

Ad Bergsma heeft o.a voor de volgende dagbladen/tijdschriften gewerkt:

AD Magazine, Adformatie, AO-reeks, Blikopener, De Gazet, De Psychiater, De Standaard, De Universiteit, Elsevier, Fiets, Gedrag en Gezondheid, Geron, Hollands Maandblad, Jeugd en Samenleving, Journal of Happiness Studies, KIJK, Kinder en Jeugd Psychotherapie, Mentaal, Minds, Nederlands Tijdschrift voor Kinderrevalidatie, NRC handelsblad, NRC Next, Ode, Onze wereld, Open, Opzij, Plus Magazine, Psy, Psychologie Magazine, Tijdschrift LVW, Trouw, TV Studio, Ublad, Viva, Volkskrant

 
Symbol
Journalistiek